Robots in finance

Robots zijn hot. Bij Robotics Process Automation gebruikt een computer bestaande software zoals een menselijke gebruiker dat ook zou doen. De acties worden uitgevoerd op basis van bepaalde regels en met bestaande applicatiesoftware zoals een persoon dat zou doen om een transactie of proces te volbrengen. Voorspeld wordt dat veel banen in finance door robots zullen verdwijnen. De reden is dat veel finance activiteiten repeterend zijn, rule based en weinig oordeelsvorming vragen. Processen die in aanmerking komen voor robotisering zijn processen met veel data invoer en data overdracht, denk aan accounts payable, maar ook rapportage processen. Onderstaande artikelen en documenten gaan uitgebreider op robotisering in finance in. Waar liggen de kansen en wat zijn de bedreigingen. In het rapport van KPMG wordt een case bij autofabrikant Volvo beschreven, waarbij de ervaring met robots bij het produceren van auto’s is ingezet bij de finance processen.

Door het aanklikken van de hyperlink kunt u het originele artikel of document raadplegen.

Actuele artikelen

Is procesautomatisering met robotics de toekomst van finance? (bron cfo.nl)

Consultants van Accenture Strategy geven hun visie op Robots in de finance functie. Welke processen komen voor robotisering in beeld en wat is de rol van de CFO.

Rise of the machine: Robotics and the finance function (bron financialdirector.co.uk)

Artikel naar aanleiding van het rapport van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) over robots in finance. Onder meer wordt aangegeven op welke terreinen de beste kansen liggen. Niet onverwacht wordt vergaande robotisering vooral in accounts payable verwacht.

Will Robots take your job? Bad news for finance and admin, good news for IT professionals (bron International Business Times).

Onderzoekers van de universiteit van Oxford hebben onderzocht welke banen de meeste impact gaan ondervinden van robotisering. In de ranking scoren vooral de financiële functies hoog.

Finance and accounting – next target for the robot revolution? (bron diginomica.com)

Artikel waarin kritische noten worden geplaatst bij het rapport van de internationale accountantsorganisatie ACCA (The Robots are Coming? Implications for Finance and Shared Services) waarin wordt gesteld dat finance processen klaar zijn voor robotisering.

Financial & Accounting Robotic Process Automation – Big News or Old News? (bron uipath.com)

Blog met daarin onder meer een opsomming van de kenmerken van de finance functie die zich lenen voor automatisering.

Corporate finance jobs being taken by robots (bron gtnews.com)

Samenvatting van artikel in de Wallstreet Journal waarin leiders van bedrijven als Verizon, Deloitte en Wolters Kluwer verwachtingen uitspreken over de robotisering in hun ondernemingen.

Actuele documenten

The robots are coming? Implications for finance shared services.

Rapport van de internationale accountantsorganisatie ACCA.

The robots are coming (bron deloitte.com)

Kernachtig rapport met de visie van Deloitte op robotisering in finance.

Strategic Visions on the Sourcing Market (bron KPMG)

Rapport waarin KPMG haar visie op de ontwikkelingen in de sourcing markt geeft, waarbij ook de rol van robots uiteen wordt gezet (vanaf pagina 28). Met een case study over Volvo wordt concreet verbeterpotentieel geïllustreerd (vanaf pagina 38).

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk