Cybersecurity

Onderstaand een overzicht van actuele artikelen en documenten op het terrein van cybersecurity. Door het aanklikken van de hyperlink kunt u de originele artikelen raadplegen.

Actuele artikelen

Cybersecurity treats continue to escalate (bron EY.com)

CFO’s zijn zich er volledig van bewust dat cybersecurity bedreigingen reeel zijn. Zij hebben bij ondernemingen die slachtoffer waren van cyber aanvallen gezien wat de impact kan zijn op de reputatie en de financien. CFO’s moeten een grotere rol spelen in het beschermen van de organisatie.

For CFOs, Cybersecurity Risk Is Like an Iceberg (bron CFO.com)

Zijn we werkelijk gereed voor grote en serieuze cyber aanvallen? Weten we wat de risico’s zijn? Bepaalde risico’s liggen voor de hand, maar andere zijn nog niet in beeld.

Cybersecurity and the CFO: What Your Organization Needs to Know (bron Infosecurity-magazine.com)

De CFO moet weten welke informatie van belang is, waar het is, hoe het wordt beschermd, wie het zou willen stelen en hoe onbevoegde partijen toegang zouden kunnen krijgen. De CFO heeft de plicht om voor het bestuur inzichtelijk te maken wat de impact kan zijn van een cyber aanval.

KPMG ziet groeimogelijkheden in cyber security (bron Accountantweek.nl)

KPMG ziet forse groeimogelijkheden in cyber security, zo blijkt uit een recente reeks overnames door de organisatie”

Actuele documenten

CFO insights: Cybersecurity: Five essential truths (bron Deloitte)

Voor CFO’s is het lastig om grip te krijgen op cyber risico’s. Lastig daarbij is dat organisaties nog geen ervaring hebben in het zichtbaar maken van de kwetsbaarheid van de organisatie en de trend daarin. Finance organisaties proberen met klassieke controle- en beheersingsmaatregelen grip op het probleem te krijgen, terwijl de aanvallers steeds innovatievere technieken gebruiken.

The CFO’s role in cybersecurity (bron Grant Thornton)

Adviesbureau Grant Thornton heeft in beeld gebracht welke rol een CFO dient te vervullen in het beschermen van de organisatie tegen cyberaanvallen en komt met praktische aanbevelingen

Aanpak cyberrisico’s door Nederlandse organisaties te eenzijdig (bron PWC)

Nederlandse bedrijven beschouwen cybersecurity vooral nog als een kwestie van technologie, terwijl het om de strategische bescherming van (digitale) waarden gaat.

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk