Big data

Onderstaand een overzicht van actuele artikelen en documenten op het gebied van big data. Door het aanklikken van de hyperlink kunt u het originele document raadplegen.

Actuele artikelen

Big data analytics : betekenis en voorbeelden (bron Financieel-management.nl)

Is Big Data Analytics een hype? Toen de term enkele jaren geleden opeens overal opdook zeiden veel sceptici dat het een truc was van software leveranciers om iets bestaands – data analyse wordt al lang toegepast – opnieuw te vermarkten. Inmiddels zijn alle experts het er over eens dat in de vorm waarin het nu kan worden toegepast een enorme impact gaat hebben op de wereld zoals wij die kennen. Ja, het is een hype, maar wel een terechte. Maar wat is dat nou eigenlijk?

CFO’s op ontdekking naar de geheimen van big data (bron Cfo.nl)

Verslag van een bijeenkomst waar CFO’s eerste ervaringen uitwisselen.

The CFO’s role in big data (bron Ey.com)

Er zijn maar weinig CFO’s die niet bekend zijn met het potentieel van data analyse. Veel ondernemingen beschouwen het nog als een IT zaak. Deze ontwikkeling heeft echter het potentieel om de aard van de business sterk te doen veranderen. EY presenteert 8 redenen waarom een CFO serieus aandacht moet besteden aan het thema.

Finance professionals worden met big data tools meer strategen  (bron Financieel-management.nl)

In de optiek van IBM is big data de grootste transformatie die de wereld en economie doormaakt. Dit thema is dan ook het speerpunt in de strategie van het technologiebedrijf. In de afgelopen vijf jaar investeerde IBM 20 miljard euro in het samenstellen van een portfolio van producten en adviesdiensten. “Data is de nieuwe natuurlijke grondstof. Iedereen gaat ermee aan de slag.

Actuele documenten

Big data strategy to support the cfo and governance agenda(bron Ey.com)

Beknopt document waarin EY de betekenis van big data uiteenzet en een aanpak presenteert voor effectief gebruik ervan.

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk